sitting


داروسازی و تجهیزات پزشکی

ارزیابی پروژه های داروسازی و تجهیزات پزشکی با کامفار

صنعت داروسازی

صنعت داروسازی به دلیل اثرگذاری بر سلامت انسانها و جوامع بشری همواره از مهمترین ارکان نظام سلامت در دنیا بوده است. امروزه این صنعت به عنوان یکی از صنایع کلیدی و استراتژیک در جهان مطرح است و برخورداری از سطح بالای توانمندی در این بخش به منزله توسعه یافتگی کشورها محسوب می‎شود. انجام مطالعات امکان سنجی و ارزیابی مالی و اقتصادی با نرم افزار کامفار همراه با تحقیقات بازار و مطالعات تکنولوژی و فنی در این زمینه یکی از الزامات ضروری اولیه می باشد.

صنعت دارویی ایران از جمله کلیدی‏ترین و راهبردی ‏ترین صنایع کشور است که در گسترش توانمندی‎ها و قابلیت‏ها در این حوزه و خودکفایی در زنجیره ارزش آن (تحقیق و توسعه، تولید مواد اولیه دارویی، تولید اقلام و فرآوردههای نهایی)، توانسته است موقعیت و جایگاه کشور را در منطقه و در سطح مجامع بین‌المللی ارتقای شایان توجهی بخشد. 

روندها و متغیرهای اساسی اثرگذار بر صنعت دارو را می‏توان در ۲ طرف تقاضا و عرضه دارو بررسی کرد. در طرف تقاضا با ۲محرک اصلی افزایش جمعیت و افزایش درآمد سرانه مواجه هستیم که باعث می‎شود تا تعداد افراد بیشتری، مبلغ بیشتری را صرف هزینه‎های بهداشتی و درمانی خود کنند، علاوه بر این که با افزایش سطح درآمد و ثروت افراد، آنها توجه بیشتری به بهداشت و سلامت دارند، سهم بیشتری از درآمدهای خود را صرف این بخش می‎کنند. همچنین افزایش جمعیت افراد مسن در دنیا و افزایش سطح بهداشت عمومی باعث شده تا با مسایل و بیماری‏های متفاوتی نسبت به گذشته مواجه باشیم.

گروه دارویی یکی از ۳۹صنعت مهم بورسی است که با داشتن ۳۷شرکت فعال در بورس، فرابورس و بازار پایه فرابورس، را کسب کرده‎اند P/E 7. در حال حاضر این صنعت ۲٫۵درصد از ارزش کل بازار سهام را به خود اختصاص داده و از این بابت در میان همه صنایع بورسی رتبه یازدهم را کسب کرده است.

تجهیزات پزشکی

چشم انداز صنعت تجهیزات پزشکی صنعت تجهیزات پزشکی از جمله صنایعی است که با پیشرفت علوم پزشکی بیش از پیش مورد توجه کشورها قرار گرفته است. در ایران نیز همانند بسیاری از کشورها این صنعت با توجه به رابطه تنگاتنگ با سلامت جامعه مورد توجه ویژه قرار دارد. اگرچه در سال های گذشته این صنعت نیز همانند سایر صنایع از وضعیت کلی اقتصاد و رکود حاکم بر آن متاثر شده، اما با این حال نسبت به سایر صنایع وضعیت بهتری داشته است. در این گفتار سعی خواهد شد شمایی کلی از این صنعت ارائه شود.

نیاز داخل (تولید و واردات)

۳۰ الی ۵۰ درصد از هزینه های بیمارستانی مربوط به دارو و تجهیزات پزشکی است، از این رو صنایع تجهیزات پزشکی نقش اساسی در اقتصاد بیمارستانی دارد. ۳۰ تا ۴۰درصد تجهیزات پزشکی کشور توسط تولیدکنندگان داخلی تأمین می شود، که ارزش این میزان تجهیزات تولید شده ۴۰۰میلیون دلار است و در مقابل ۶۰ تا ۷۰درصد تجهیزات پزشکی وارداتی است.

در ایران نیز شرکت های تولید کننده زیادی در این حوزه وجود دارند و در چند سال اخیر نیز شرکت های دانش بنیان در حوزه فعال شده اند. سال گذشته، ۸۷۹میلیون دلار واردات تجهیزات پزشکی داشته ایم که این میزان نسبت به سال ۹۳ که ۱٫۲میلیارد دلار بوده، کاهش چشمگیری نشان می دهد، اما در عین حال کشور وابستگی زیادی به واردات تجهیزات پزشکی دارد.

با توجه به راه اندازی پایگاه اینترنتی برای ثبت کالاهای وارداتی و ملزم کردن همه واردکنندگان تجهیزات به ثبت کالاهای وارداتی تا انتهای آذر ماه امسال، می توان گفت که قاچاق در زمینه تجهیزات پزشکی کاهش یافته و به علت وجود فضای رقابتی که بین وارد کنندگان و تولیدکنندگان وجود دارد، قیمت ها در حالت متعادلی قرار گرفته اند.

صادرات

در حوزه تجهیزات پزشکی، ایران درسال های اخیر عزم جدی خود را برای حضور بیشتر در خارج از مرزها جزم کرده است. در حال حاضر اولویت وزارت بهداشت و دولت حمایت از توسعه صادرات در بخش دارو و تجهیزات پزشکی است. تجهیزات پزشکی از بخش های مهم تولیدی – صادراتی کشور است. در حدود ۴۰۰ واحد کشور در این حوزه فعال هستند که گردش مالی سالانه حدود ۲میلیارد دلار دارند. از این ۴۰۰ واحد، ۸۰ واحد صادرات تجهیزات پزشکی وجود دارند که ارزشی حدود ۳۰ میلیون دلار دارند که با توجه به ظرفیت های بالقوه موجود در کشور رقم ناچیزی است.

میزان صادرات تجهیزات پزشکی در سه ماهه نخست سال ۱۳۹۵ با ۲٫۲ میلیون دلار ارزش و وزن ۸۳ تن از رشد ارزشی ۲۷درصدی و کاهش وزنی ۴۵درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل برخوردار بوده است و طبق برنامه ریزی های انجام شده توسط سازمان غذا و دارو، تا پایان سال ۹۵ افزایش ۲۵درصدی صادرات در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی انتظار می رود. کشورهای هدف به منظور صادرات بیشتر متعلق به کشورهای همسایه و خاورمیانه و سپس اروپاست.

تماس با مرکز محاسبات امکان سنجی امپا

بازدید کننده محترم،جهت دریافت اطلاعات تماس با مرکز محاسبات امکان سنجی پروژه های اقتصادی امپا، بر روی "تماس با امپا" کلیک بفرمائید.

تماس با امپا